0

М айката на президента на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес обяви гладна стачка и се заключи в църква заради негативните реакции към сина й след инцидента от награждаването на световното първенство по футбол за жени. Тя протестира срещу "нехуманно отношение", съобщава агенция ЕФЕ.

Анхелес Бехар заяви, че стачката ще приключи, когато бъде спряно "нехуманното и кръвожадно преследване на Луис Рубиалес, което той не е заслужил с нищо".

Рубиалес бе отстранен от всякакви футболни дейности от ФИФА в събота заради целувка по устните на представителка на националния отбор по време на награждаването на световното първенство. Неговата майка се е заключила в църква заедно със сестра си, противопоставяйки се на обществения натиск към сина й, добавя ЕФЕ, цитиран от БТА.

"Няма как да говорим за сексуално посегателство, след като бе извършено и от двете страни. Снимките доказват това. Защо тогава той излиза виновен за всичко и кой е зад цялата тази история? Моят син е напълно неспособен да нарани когото и да било", продължава Бехар, цитирана от ЕФЕ.

Очакваше се Рубиалес да подаде оставка на заседание на федерацията в петък, но вместо това той отказа да напусне. Така се стигна до намесата на ФИФА на следващия ден.