0

М анчестър Юнайтед едва ли може да се гордее с поредната си изява, този път срещу Нюпорт Каунти от 4-та дивизия (Лига 2). Като гост в Южен Уелс Юнайтед, чийто тим е оценен на над 745 милиона евро в „Трансфермаркт“, поведе с 2 гола и допусна изравняване 2:2 от уелското отборче с футболисти за общо 4,18 млн. евро. 

Трябваше „червените дяволи“ да драпат след това за победното 4:2 с голове на Антони в 69-ата и на Хьойлунд в добавеното време.

Бразилското крило Антони, което струваше 95 млн. евро при покупката му от Аякс, най-после се отличи с екипа на Юнайтед, завършвайки с гол и асистенция, крайно време за него след 8 ялови месеца.

Юнайтед поведе с 2:0 в началните минути. Бруно Фернандеш откри резултата в 7-а минута след асистенция на Антони. 

Коби Мейну удвои преднината на гостите в 13-а минута.

Храбрите домакини показаха, че няма да се дадат без съпротива и изненадващо върнаха един гол чрез Брин Морис след рикошет в 36-а минута, преди да изравнят 2:2 веднага след почивката с попадение на Уил Еванс.

В 69-а минута дойде ред на Антони да се разпише с добавка след шут на Люк Шоу, а в добавеното време Расмус Хьойлунд оформи крайното 4:2.

Преди мача се изтегли жребият за петия кръг на турнира, като Манчестър Юнайтед ще гостува на победителя от преиграването на срещата Бристъл Сити - Нотингам.

Носителят на трофея Манчестър Сити ще гостува на Лутън.

Най-нискоразредният отбор, останал в турнира -  Мейдстоун Юнайтед, който играе в шестото ниво на английския футбол, ще гостува на победителя от сблъсъка Шефилд Уензди – Ковънтри.

Мачовете от петия кръг ще се играят на 28 февруари, финалът е на 25 май на "Уембли". 

Жребий за петия кръг/1/8-финали :
Блекбърн/Рексъм - Нюкасъл

Челси/Астън Вила - Лийдс/Плимът

Борнмът - Лестър

Ливърпул - Уотфорд/Саутхемптън

Бристъл Сити/Нотингам - Манчестър Юнайтед

Улвърхемптън - Брайтън

Шефилд Уензди/Ковънтри - Мейдстоун Юнайтед
Лутън - Манчестър Сити

Източник: БТА