0

Б разилски футболен танц прати Манчестър Юнайтед на осминафинала за Купата на Англия с домакинска победа 3:1 над Рединг. И трите гола за „червените дяволи“ бяха бразилски – два на изригналия за 3 мин Каземиро (55 и 58-а мин.) и един на Фред (66), който подаде за второто попадение на съотборника си. За първия гол на привлечения от Реал Мадрид халф асистира друг бразилец – Антони.

Първото полувреме не беше лесно за Юнайтед, който владееше уверено и дълго топката, но се сблъскваше със защитната стена на Рединг. В 34-ата мин. Маркъс Рашфорд се израдва след като вкара топката в мрежата, но гол не бе зачетен – ВАР отсъди, че е имало офсайд на Вегхорст.

На всичко отгоре в добавеното време преди почивката заспалият в пеналта Маласия спря сърцата на феновете на Ман Юнайтед, но Де Хеа спаси домакините от точти сигурно 0:1.

След почивката дойде времето на Каземиро, един от най-ключовите и решаващи футболисти на Юнайтед. - той направи 2:0 в 3 свои изключителни минути. В 66-ата ин. сънародникът му Фред съвсем успокои публиката с великолепно попадение за бразилската фиеста.

Минута по-рано реферът изгони за два бързи глупави жълти картона нападателя на Рединг Анди Карол. В 72-ата мин. Гостите намалиха от фаул чрез Мбенге.