0

П рочистил съблекалнята си от мрънкалото Кристиано Роналдо, Манчестър Юнайтед продължи силната си серия в Англия с победен обрат до 2:1 срещу местния „враг“ и настоящ шампион Манчестър Сити.

„Гражданите“ първи ликуваха на „Олд Трафорд“, след като Грийлиш, асистиран от Де Бройн, откри в 61-ата мин.

В 78-ата мин. обаче „червените дяволи“ изравниха с гол на Бруно Фернандеш.

В 82-ата аржентинското чудо Гарначо от втори опит отляво центрира остро и неуловимо за отбраната, а головата машина на Юнайтед Маркъс Рашфорд от 5 м промуши топката под левия крак на Едерсон за крайното 2:1.

Прави хубаво впечатление на феновете на Юнайтед, че откакто Роналдо оплю клуба, шефа си Тен Хаг, че и собствениците на клуба, за да си издейства разтрогване на договора, "червените дяволи" са в серия от 7 поредни победи от 7 мача във всички турнири, изиграни след световното в Катар. Юнайтед резна последователно Бърнли (2::0), Нотингам (3:0), Улвърхемптън (1:0), Борнмът (3:0), Евертън (3:1), Чарлтън (3:0) и сега Ман Сити (2:1). 

Отборът е трети във Висшата лига с 38 точки от 18 кръга, с една по-малко от Ман Сити, и с 5 зад Арсенал, който играе в този кръг със своя голям съперник от Северен Лондон Тотнъм.