0

М анчестър Юнайтед постигна драматична победа с 3:2 в домакинството си на Нюкасъл в отложена среща от 34-ия кръг на Висшата лига, в която головете бяха дело на петима младоци. По този начин „червените дяволи“ събраха 57 точки и са на 8-ото място във временното класиране, докато „свраките“ са седми със същия точков актив мач преди края на сезона. Коби Мейноу, Амад Диало и Расмус Хьойлунд донесоха трите точки на тима воден от Ерик Тен Хаг, докато за тима на Еди Хау се разписаха Антъни Гордън и Люис Хол.

Първи своя удар нанесоха домакините, които поведоха в резултата в 31-ата минута, след като направиха добра атака с много подавания, при която Амад Диало подаде към Коби Мейноу и той с удар по земята прати топката в десния ъгъл на вратата, пазена от Мартин Дубравка.

Само 4 минути след началото на втората част „свраките“ изравниха! Джейкъб Мърфи направи много добро центриране от дълбочина и намери Антъни Гордън в наказателното поле на домакините. Десетката овладя топката с едно докосване, а второто се превърна голово, тъй като ударът на Гордън не остави шансове на Андре Онана – 1:1.

В 53-ата минута Нюкасъл пропусна златен шанс да обърне резултата, след като удар на Александър Исак разтресе напречната греда.

Както гласи старото правило във футбола, че когато не вкараш, ще ти вкарат, тимът на Ерик тен Хаг успя да стигне до втори гол. Той падна само 4 минути след гредата на „свраките“!

В 57-ата минута след рикошет, топката стигна до Амад Диало и с удар от границата на наказателното поле той прати топката в мрежата на гостите!

Шест минути преди края на редовното време „червените дяволи“ проведоха нова перфектна атака, при която Бруно Фернандеш намери непокрития Расмус Хьойлунд в наказателното поле и датският нападател с добър завършващ удар вкара трети гол за Манчестър Юнайтед.

Гостите обаче, не се отказаха и в 92-ата минута върнаха един гол. Той бе дело на Люис Хол, който стигна до топката извън наказателното поле и стреля, като топката в крайна сметка се спря в долния ляв ъгъл на домакинската врата.

До края на мача Нюкасъл натисна, а Манчестър Юнайтед опита късмета си на контраатака, но до повече голове не се стигна и така „червените дяволи“ ликуваха в „Театъра на мечтите“.