0

Д ългът на Манчестър Юнайтед достигна зашеметяващите 494,8 милиона паунда, след като от клуба обявиха част от финансовия си доклад за миналата година. От него става ясно, че задълженията на „червените дяволи“ са нараснали със цели 8,6 процента спрямо декември 2020 година, а бившият мениджър Оле Гунар Солскяер и щаба му са получили 10 милиона паунда под формата на компенсация за уволнението.

Ръководителите на клуба се оправдаха за загубите с пандемията от коронавирус. Все пак има и добра новина, след като приходите на Юнайтед за този период са нараснали със 7,3 процента. Междувременно стана ясно, че заплатите на футболистите в отбора общо достигат до 391 милиона паунда. Това е нарастване с близо 100 милиона. Кристиано Роналдо получава над половин милион на седмица, а Давид Де Хея по 375 000. Възнагражденията на Джейдън Санчо и Рафаел Варан също са сред най-високите в тима.

В същото време в клуба са решени да започнат с нов мениджър от лятото и не смятат да задържат Ралф Рангник, който ще остане като консултант. „В момента сме в процес на намирането и назначаването на нов мениджър за постоянно, който да поеме тима от лятото“, заяви един от директорите Джон Мъртоу. „Неговата цел ще бъде да направи така, че отново да се борим за трофеи на домашна и международна сцена”, добави шефът на „червените дяволи“.

На „Олд Трафорд“ все още се надяват да завършат силно сезона, въпреки че резултатите на отбора са колебливи. Първоначално се смяташе, че Ралнф Рангник може да бъде назначен за постоянно, но изглежда новите шефове имат други планове. Част от съблекалнята също не подкрепя германския специалист, който трябваше да направи коренна промяна в стила по средата на кампанията.