0

М анчестър Юнайтед ще финализира трансфера на вратаря Андре Онана най-късно в понеделник.

„Червените дяволи“ и Интер са на финалната права в преговорите, като се уточняват последните детайли по сделката, съобщава TalkSport. Очакванията са, че английският гранд ще плати на „нерадзурите“ 35 милиона евро, като с бонусите сумата може да нарасне с още 10 млн. Камерунецът е готов да подпише 5-годишен договор и ще лети в сряда за Ню Йорк, където Юнайтед ще са на подготовка.

Хари Магуайър пък иска да остане в отбора и да се бори за своето място, въпреки че изгуби титулярната си позиция през миналия сезон. Под ръководството на Ерик тен Хаг защитникът стартира в само 16 мача от всички турнири. Централният бранител е водил самостоятелна подготовка, като информациите са, че е свалил килограми, за да подобри своята координация и бързина. Очаква са бъдещето на Магуайър да се реши след разговор с Тен Хаг, но вече е ясно, че играчът няма да носи капитанската лента, ако остане в тима. Уест Хем има серозен интерес към английския национал, като е готов да плати между 20 и 30 милиона паунда за трансфера му.

В същото време Манчестър Юнайтед ще се опита да се раздели с бранителите Ерик Баи и Алекс Телес, които се оказаха ненужни. Баи игра в Олимпик Марсилия през миналия сезон като преотстъпен, но не е желан от Тен Хаг. „Червените дяволи“ ще искат 7 милиона евро за котдивоареца.

Алекс Телес също не влиза в плановете на нидерландеца. Към бразилския национал има интерес от страна на Ал Насър, а Юнайтед е готов да гопродаде за около 10 милиона евро.