0

М анчестър Сити се наложи над Копенхаген с 3:1 в Дания. На стадион „Паркен“ Кевин де Бройне даде аванс на "гражданите" в 10-ата минута на двубоя, но Копенхаген изравни резултата след грешка в защитата на гостите чрез Магнус Матсон в 34-ата минута. Бернардо Силва успя да върне преднината за Манчестър Сити преди края на първото полувреме, а с последното игрово действие в мача Фил Фодън вкара третия гол за своя тим, с който значително улесни реванша между двата тима.

Първото опасно положение в срещата бе на сметката на Манчестър Сити. В 3-ата минута Нейтън Аке центрира от лявото крило към точката за изпълнение на дузпа, откъдето Кевин де Бройне стреля с глава, но покрай целта.

Бернардо Силва напредна по дясното крило и центрира за Рубен Диаш, чийто удар бе отразен от Камил Грабара в 6-ата минута на двубоя. Последва добавка от страна на Аке, който не успя да намери вратата на Копенхаген.

Кайл Уокър изведе Фил Фодън по дясното крило в 10-ата минута, а той навлезе навътре, след което сви топката за Кевин де Бройне. Опитният белгиец овладя и я прати в долния десен ъгъл на вратата за 1:0.

В 24-ата минута Бернардо Силва проби отляво и центрира остро на първа греда, където Денис Вавро се опита да изчисти с глава, а напречната греда му помогна да не си отбележи автогол.

Едерсон направи непредизвикана грешка, подарявайки топката за Мохамед Ельоунуси, чийто изстрел бе блокиран от Рубен Диаш. Магнус Матсон се възползва от рикошета и шутира от границата на наказателното поле на Манчестър Сити в горния ляв ъгъл на вратата, за да възстанови паритета в 34-ата минута.

Манчестър Сити успя да си върне преднината в поседната минута от редовното време на първото полувреме. Кевин де Бройне проби отдясно и се опита да промуши топката през няколко бранители на домакините. След рикошет тя достигна до Бернардо Силва, който влезе от втора позиция в наказателното поле и с елегантен външен фалц реализира.

Копенхаген имаше възможност отново да изравни на старта на второто полувреме. В 49-ата минута Магнус Матсон центрира към Денис Вавро, който отклони топката на първа греда, но не успя да намери очертанията на вратата, пазена от Едерсон.

Родри подаде към Де Бройне между линиите, а белгиецът стреля от движение, но Камил Грабара направи страхотно спасяване в 54-ата минута.

Кевин де Бройне стреля директно от пряк свободен удар технично под стената, но Камил Грабара показа добър рефлекс и отрази в 87-ата минута.

Във втората минута на добавеното време Ерлинг Холанд излезе на добра позиция в наказателното поле на Копенхаген и стреля, но Камил Грабара отрази. Последва добавка от страна на Матеуш Нуньеш, но бранител на датчаните блокира. Отново Холанд стреля след това, но отново Грабара отрази.

Защитата на Копенхаген и Камил Грабара бяха пречупени от магично двойно подаване между Фодън и Де Бройне. Англичанинът подаде между линиите за опитния белгиец, който изрисува траекторията на подаването и върна топката за Фодън, който я прати в мрежата, за да напарви резултата в 3:1, което бе и последното игрово действие в срещата в третата минута от добавеното време на срещата.
Ответният двубой на стадион „Етихад“ в Манчестър е на 6 март от 22:00 часа