0

М анчестър Сити не срещна проблеми с последния в Преимършип – Саутхемптън, и го победи с 4:1 като гост в среща от 30-ия кръг. С този успех "небесносините" от Манчестър събраха 67 точки и се върнаха на 5 от лидера Арсенал. Домакините пък остават на последното 20-о място с 23 точки и само една победа в последните си шест мача.

Два гола за успеха на шампионите вкара норвежкото им острие Ерлинг Холанд, който откри резултата в 45-ата минута на първото полувреме, а в 68-ата направи 3:0. Джак Грийлиш се разписа за 2:0 в 58-ата минута, а Хулиан Алварес оформи крайния резултат от дузпа в 75-ата. Домакините върнаха едно попадение чрез френското си попълнение Секу Мара.

По-рано днес Нюкасъл се върна на 3-ото място в класирането, след като победи с 2:1 Брентфорд като гост. Тотнъм пък постигна важни три точки у дома в амбициите си да вземе квота за Шампионската лига, надвивайки с 2:1 Брайтън.

Франк Лампард стартира периода си като мениджър на Челси с поражение 0:1 от Уулвърхемптън като гост. Матеуш Нунеш вкара единствения гол за „вълците“, които се изкачват във все по-спокойните етажи на класирането и напускат опасната зона. Нунеш вкара гол, който накара хората да си спомнят за магическия гол на Марко Ван Бастен от Евро 88 срещу СССР на финала.