0

М анчестър Сити е първият финалист за ФА Къп, след като победи Челси с 1:0 след гол на Бернардо Силва в 84-ата минута. Съперник на "гражданите" ще бъде победителят от двубоя между Манчестър Юнайтед и Ковънтри.

В 16-ата минута Фил Фодън остана сам срещу Джордже Петрович. Англичанинът се справи с вратаря, но не се стигна до гол.

13 минути след това Николас Джаксън остана очи в очи с Щефан Ортега след прекрасен извеждащ пас от Енцо Фернандес, но нападателят се забави и опасността премина.

В 37-ата минута Чели бе близо до откриване на резултата. Коул Палмър стреля от наказателното поле. Вратарят на “гражданите” обаче успя да спаси.

Осем минути по-късно Кевин де Бройне падна в наказателното поле и поиска дузпа, но до 11-метров наказателен удар не се стигна.

Четири минути след старта на втората част Конър Галахър се пребори за топката с Родри и изведе Джаксън. Щефан Ортега обаче отново показа отличен рефлекс и се намеси с една ръка. Броени секунди това сенегалецът имаше още една отлична ситуация, от която не се възползва, след като само от няколко метра прати изстрела си с глава право в Ортега.

В 53-ата минута Петрович отново спаси изпълнение на Фодън. Две минути след това “сините” от Лондон имаха сериозни претенции за дузпа. Коул Палмър изпълни пряк свободен удар, а топката срещна ръката на Джак Грийлиш. Майкъл Оливър не отсъди дузпа.

16 минути по-късно Жереми Доку стреля в близкия ъгъл на Петрович, но вратарят отново внимаваше.

В 84-ата минута Манчестър Сити поведе. След постепенна атака Кевин де Бройне получи в наказателното поле. Той пусна остър пас успоредно на голлинията, отбраната на Челси не изчисти добре и топката стигна до Бернардо Силва, който от близко разстояние не пропусна.