0

П осоченият от "Телеграф" като двойник на печално известния бивш треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг (б.р. – освен визуално и по „постижения”, двамата си приличат и по това, че имената им са от три части), който е пред уволнение, заяви, че медийните спекулации относно работата му през последните седмици са били безпочвени, добавяйки, че атмосферата в клуба е спокойна.

54-годишният нидерландец е на топа на устата, след като „червените дяволи” завършиха на осма позиция във Висшата лига през миналия сезон, а в момента са 14-и с 8 точки от 7  изиграни мача.

"Шумът идва от медиите. Някои от вас измислят истории, създават истории и приказки, шумят и измислят различни работи. В клуба е тихо и спокойно, придържаме се към плана и сме убедени, че ще вървим напред. Изправени сме пред предизвикателства във футбола, понякога вървим нагоре или надолу. Сигурен съм, че ще имаме успехи, както направихме през последните два сезона", заяви Тен Хаг.

Юнайтед, който утре посреща Брентфорд в шампионата, спечели Купата на лигата през 2023-та и Купата на Англия през тази година.

"Виждам добри неща, добри модели и добри статистики - това потвърждава, че сме в правилна посока, но класирането не лъже. Ние сме там, където сме, и това не е достатъчно добре", добави още той.

Манчестър Юнайтед се нарежда сред последните три клуба във Висшата лига по отношение на отбелязаните голове, като този сезон има само 5.

"Трябва да започнем да вкарваме - това е най-важната част. Влизаме в последната третина и наказателното поле, идваме в добри позиции за гол и сега трябва да направим най-важната стъпка - да отбележим", завърши Тен Хаг.