0

С елекционерът на Италия Роберто Манчини не скри, че ще стиска палци за България срещу Швейцария в световната квалификация, която ще се играе в понеделник. 
Снощи "Скуадрата" завърши 1:1 с “кръстоносците” и първото място в групата остана нерешено. Видмер откри в 11-та минута, Ди Лоренцо изравни към края на първото полувреме. В последните минути на мача Жоржиньо опропасти усилията на тима си, изпускайки наказателен удар. 

Северна Ирландия пък изпревари България и се върна на трето място в група С. Британците направиха това след победа с 1:0 в домакинството си на Литва. Единственото попадение падна в 17-ата минута, когато Бенас Саткус си отбеляза автогол. Той отклони топката с глава към собствената си мрежа след ъглов удар.

Сега всичко зависи от резултатите в последния кръг, когато Швейцария приема България, а Италия се изправя срещу Северна Ирландия. 

“Ще бъде трудно, но имаме по-добра голова разлика от Швейцария. Отиваме в Северна Ирландия да играем нашата игра и се надяваме, че България ще има отличен мач срещу Швейцария. Ние сме длъжни да победим, останалото не е в нашите ръце. Сега трябва да възстановим силите си, защото този мач беше много тежък. Винаги се стараем да показваме всичко по силите си и травмите показват, че играчите наистина се стараят”, коментира Манчини.