0

Р ъководството на Реал Мадрид е твърдо решено да си осигури звездата Килиан Мбапе, но без да плаща колосална сума на ПСЖ. Според последната информация на весник Marca от Реал ще подпишат без пари с французина през 2024 г, когато му изтече договора с ПСЖ. Според източника от Реал Мадрид наблюдават напълно спокойно развитието на ситуацията около нападателя на ПСЖ. Треньорът на "кралския клуб" Карло Анчелоти смята, че отборът има нужда от нов нападател, но не оказва натиск върху ръководството да подпише с Мбапе това лято.

Ръководството на Реал Мадрид смята, че настоящата ситуация около Мбапе изобщо не засяга клуба и настоява, че не е необходимо да подпише французина това лято. Клубът не е засегнат от натиска на медии и фенове по този въпрос.

Отбелязва се, че Реал се притеснява от разговори за преговори, срещи и суми в контекста на Мбапе, тъй като всичко това създава вълнение сред феновете. Възниква ситуация, в която Реал Мадрид изглежда е длъжен да купи Мбапе.

Позицията на Реал Мадрид е, че клубът ще започне работа по трансфер на Килиан едва на 1 януари 2024 г., когато той ще може да договори трансфер на свободен трансфер. Реал Мадрид е твърд в това решение и няма да се опитва да привлече Мбапе през следващите седмици. Французинът вече обяви, че не иска да продължи договора си с ПСЖ, който изтича през лятото на 2024 г.