0

К огато стане дума за клубни легенди, без никакво съмнение кажем ли Лудогорец, се сещаме за Марселиньо. Бразилският майстор, който изкара 9 свръхуспешни години в Разград, в момента е в родината си, но следи всичко, случващо се при „орлите“.

„Този отбор на Лудогорец е много по-добър от миналата година. Играят с повече самочувствие. Много ми хареса мача с Рома и постигнатата победа. Каули вкара хубав гол. А Нонато? Кой футболист не иска това начало. Уникално е за самочувствието на самия футболист, но и на самия клуб. По принцип един футболист се нуждае от 3 месеца, за да се адаптира. Но той започна по мечтан начин. Донесе една голяма победа, остава за него и за клуба“, обяви Марселиньо пред „Мач Телеграф“. „Двубоят с Бетис не успях да го гледам в детайли, но от това, което видях, Лудогорец не направи лош мач. Нека не забравяме, че испанците винаги имат силни отбори и футболисти. В интерес на истината е нормално да имаш победа и загуба, след като си играл срещу двата най-силни тима в групата – Рома и Бетис. Сега целта на Лудогорец е да победи ХИК Хелизнки и да се класира напред, не в Лигата на конференциите, а в Лига Европа, продължи Марселиньо. 

„Гледах решителните мачове с Динамо Загреб от квалификациите на Шампионската лига. Аз като човек, който е извън Лудогорец, мога да кажа, че отборът има добри футболисти и разчита на повече физика, отколкото преди това. Трябва обаче да има играчи, които да дадат последния пас, да внесат нужния интелект. Такъв беше Светослав Дяков. Той можеше сам да организира целия отбор. Беше лидер. Въпросът е, че такъв футболисти не се правят за един ден. Лудогорец има крила, има нападатели, но му трябва човек в средата на терена, който да организира всичко“, коментира Марселиньо. „Продаденият в Атлетико Паранензе Алекс Сантана не е този футболист. Последните мачове му ги гледах, винаги играеше с топката и влизаше в комбинации. Но не беше лидер, като Дяков“, продължи Марселиньо, който игра и за нациооналния отбор на България.

„Лудогорец винаги иска Шампионската лига, но не лесно. Два пъти влязохме, но и двата пъти много трудно. Когато аз играех, тези 2-3 месеца, в които бяха квалификациите, бяхме подложени на много силно напрежение. Но това беше нашият живот, тези срещи определяха цялата година. Мина много време от последното участие в Шампионската лига. Клубът иска пак да влезе в групите, а аз също, защото обичам Лудогорец. Но и групите на другите евротурнири са много добре. Все пак България вече всяка година има отбор в групова фаза. Кирил Домусчиев винаги е целил най-високото ниво, но това е футболът. Трябва да се работи още повече и от сега да се готвят за следващия сезон“, добави той.
„Рик Джонантан е един много бърз играч. На спринт почти никой не може да го спре. Но както вече казах - не се прави лидер за една година, дори за две години. Смятам обаче, че Рик може да си остави името в историята на Лудогорец“, продължи легендарният плеймейкър.

„Когато Лудогорец привлече Игор Тиаго от Крузейро, в Бразилия се пишеше, че го купува за малко пари, защото той има голяма перспектива и притежава сериозен талант. Справя се добре в България, като за начало“, призна Марселиньо.

“Нонато го гледах на живо срещу Коринтианс, докато носеше екипа на Флуминензе. Добър футболист. Играч който досега се разива добре. Млад е, на 24 години, но играе много често, което му помага да придобие нови неша и да се подобри. Опитът му в елита на Бразилия е много ценен. Ще има голям успех в Лудогорец и в България. Той е професионалист, когото харесвам много“, призна Марселиньо.

„За българския футбол е много добре, че ЦСКА и Левски вдигат нивото си. Другото ЦСКА – също. Всички инвестират и чакат резултати. Лудогорец трябва да е внимателен. Аз не вярвам, ако Лудогорец продължава така, трудно ще загуби титлата. Манталитетът на отбора е шампионски но всички останали чакат момента да изместят Лудогорец“, завърши той.