0

Б разилският защитник Марсело бе изключително щастлив от спечелената Копа Либертадорес, която завоюва с родния си клуб Флуминензе.

Той е определи като "най-голямата в кариерата си" и я поставени преди трофеите от Шампионската лига, които има с испанския гранд Реал Мадрид.

Бразилският отбор спечели първата си титла най-престижната южноамериканска клубна надпревара за първи път в историята, след като победи на финала аржентинския Бока Хуниорс с 2:1 след продължения.

35-годишният защитник спечели не само Шампионската лига пет пъти в своите 16 сезона с Реал, но има шест титли от Ла Лига, пет Суперкупи на Испания, четири Световни клубни първенства, три Суперкупи на Европа и два трофея от Купата на Краля. Като цяло той е бил на страната на победителите в 18 от 21-е финала на клубно ниво, в които е играл.

Марсело, който започна като титуляр на финала и беше заменен на полувремето, се завърна в клуба от детството си през февруари след престой в гръцкия Олимпиакос след напускането му от испанския гранд.

"Реал Мадрид ще разбере. Това е най-важната ми титла на клубно ниво, защото това е клубът, в който съм започнал кариерата си", каза Марсело пред ESPN.

"Печеля много важен трофей с любимия клуб, с клуб, който ми даде всичко за моята кариера, със служителите, които ме видяха как израствам. Няма нищо по-удовлетворяващо от това. Безценно е!", добави той.

Спечелването на Копа Либертадорес, както и на Шампионската лига означава, че Марсело се присъедини към група от 15 играчи, включително Роналдиньо, Неймар и Хулиан Алварес, които имат и двете междуконтинентални клубни титли.

"Имах дълг към Флуминензе. Беше написано, че ще спечелим този шампионат", каза още бранителят.