0

М артин Петров говори дълго за годините, в които беше част от Атлетико Мадрид пред изданието Relevo. "В Мадрид живея, наслаждавам се на живота и на семейството си. Продължавам да играя футбол с моите приятели и мисля, че ще го правя до края на живота ми. Често идвам на стадиона на Атлетико, по-скоро съм фен като 19-годишнината ми дъщеря Палома. Сега тя учи в Англия, но предстои да дойде в Мадрид. Със сигурност ще сме на трибуните за мача на Атлети с Бетис", обяви той.

"По мое време беше различно. Живеем във времена на много промени на играчи и треньори. Клубът имаше затруднения. Мисля си, че имахме добри треньори и играчи. В някои мачове играехме лошо, но аз винаги съм играл със сърце. Не играх за Атлети дълго, но ми хареса изживяването и клубът завинаги остана в сърцето ми. Надявам се феновете да ме помнят. Някои играчи, когато са изритани от даден отбор, нямат добри чувства. Персонално, когато хората ме видят на стадиона или ме срещнат по улиците, изглежда ме харесват. Това докосва сърцето ми. Смятам, че една от целите на футболиста по време на кариерата му е да остави добри спомени за себе си сред феновете. Това струва повече от титла", каза още той.

"Всичко беше в ръцете на моя агент, за да дойда в Атлетико. Той се свърза с Мигел Анхел Хил Марин. От там нещата се задвижиха до подпис", заяви той и продължи: "Футболът, както и в момента, е бизнес. Исках да продължа в Атлетико. Говорих с Хавиер Агире. Той ми каза, че има оферта от Манчестър Сити. Всички знаем, че това е една от най-добрите лиги в света. От Сити се обадиха и двата клуба постигнаха договорка… В крайна сметка говорих със семейството ми. Дъщерите ми бяха много малки и щеше да е добре за тях да научат английски, а аз да играя в по-добра лига. Агире ми каза, че мога да напуска, а ако искам мога и да остана. Увери ме, че ще ми дава шансове за изява. Решихме, че най-добре за всички е да отида в Англия и Атлетико да вземе пари за мен", добави Петров и продължи за Манчестър Сити.

"В тогавашния Ман Сити изобщо не се справяхме добре, бяхме отбор от средата на таблицата. Същото стана и с Атлетико, защото сега вече ежегодно се бори с най-добрите. В момента клубът живее в нова ера – ерата на Чоло Симеоне. С Фернандо Торес имах силна връзка в Атлетико. С голямо сърце е и сме в много добри отношения. Той е момче, което винаги ми е помагало. Той беше зад мен в трудните моменти. Когато пристигнеш в чужд клуб, е трудно. Моите първи мачове бяха много добри, но след това формата ми спадна. Появиха се критици сред феновете, но Фернандо винаги ме подкрепяше", заяви още той.

"Да се надяваме, че Торес ще е още по-добър като треньор, отколкото като футболист. В момента се справя много добре. Има добър отбор. Играчите имат уважение към него. Може би някой ден ще стане треньор старши треньор и на първи отбор. Не, аз мисля само за физическата си форма и грижата за моите момичета", добави Петров.