0

М асов бой между феновете на Бока Хуниорс и Флуминензе преди финала на Копа Либертадорес бе разпространен в социалните мрежи. 

Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) осъди насилието след инцидентите между привърженици в Рио де Жанейро в часовете преди двубоя. Той трябва да се проведе на 4 ноември от 22 часа.

"КОНМЕБОЛ призовава феновете на Бока Хуниорс и Флуминензе да споделят заедно моментите на радост и празник, които ни дава футболът. Ценностите на спорта, към който сме най-страстни, трябва да вдъхновяват мирно и хармонично поведение. Поради тази причина отхвърляме всякакви прояви на насилие и расизъм, които могат да се случат в контекста на този финал", заяви КОНМЕБОЛ в своя акаунт в Twitter.

Посланието на конфедерацията дойде часове след като голяма група фенове на бразилския клуб обградиха привърженици на Бока Хуниорс на Копакабана и ги прогониха от плажа. Този епизод бе последван от строг контрол от полицията.

Полицаите, които бяха укрепили Копакабана, за да предотвратят подобни инциденти, в крайна сметка разпръснаха феновете на двата отбора със сълзотворен газ. Инцидентите се случиха до павилион на плажа, собственост на трима аржентинци, който феновете на Бока избраха за сборен пункт, въпреки че КОНМЕБОЛ беше организирала фен фестивал също на плажа Копакабана, пише dsport.bg.