0

Ф ренският шампион Пари Сен Жермен направи голяма крачка към 11-ата си титла в Лига 1, след като надделя над прекия си преследвач Ланс с 3:1 на своя „Парк де Пренс“ в сблъсък от 31-ия кръг на първенството.

Всичко стартира с директния червен картон на Салис Абдул Самед в 19-ата, който бе изгонен за грубо нарушение срещу Ашраф Хакими. До края на полувремето парижани взеха пълен контрол над събитията и отбелязаха три попадения чрез Килиан Мбапе в 31-ата, Витиня в 37-ата и на Лионел Меси след чудесна асистенция на капитана на Франция в 40-ата минута.

За Мбапе това бе гол номер 20 през сезона, но също така и номер 139 за Пари Сен Жермен в Лига 1. До момента на върха в клубната класация беше Единсон Кавани със 128. По-рано тази година френският атакуващ полузащитник задмина 200-те гола на Кавани и в класацията за най-много попадения във всички турнири.

През втората част домакините намалиха оборотите, което позволи на Ланс да се върне в двубоя след точно час игра, когато Пжемислав Франковски бе точен от дузпа. До края гостите, макар да бяха с човек по-малко, не се предадоха и създадоха няколко добри ситуации, но с отлични намеси се отчете и вратарят Джанлуиджи Донарума.

По този начин ПСЖ остава лидер и вече има 73 точки, с девет повече от Ланс, като до голяма степен вече държи титлата в Лига 1 в ръцете си. 

За парижани предстои гостуване на Анже, докато Ланс ще приеме Монако.