0

П СЖ вдигна Купата на Франция за 15-ти път в историята си. С това парижани направиха дубъл през този сезон, след като тимът спечели и титлата в Лига 1. Във финала на „Стад Пиер Мороа“ ПСЖ се наложи над Олимпик Лион с 2:1 в последния мач на Килиан Мбапе с фланелката на ПСЖ. Усман Дембеле даде аванс на своя тим в 22-рата минута, а дванадесет по-късно Фабиан Руис удвои преднината на своя тим. Единственото попадение за „хлапетата“ бе дело на Джейк О’Брайън в 55-ата минута.

Килиан Мбапе, който официално обяви, че напуска, изигра последния си мач за Пари Сен Жермен.

ПСЖ откри резултата в 22-рата минута, когато Нуно Мендеш получи топката по дясното крило и центрира на втора греда, където забравеният от защитата на Лион – Усман Дембеле, стреля с глава и прати топката в мрежата. Тимът удвои преднината си в 34-ата минута, когато Дембеле центрира на втора греда за Фабиан Руис, чийто удар с глава срещна десния страничен стълб на вратата. Последва добавка от страна на испанеца, който този път не пропусна да порази целта.

На старта на второто полувреме Олимпик Лион успя да върне едно попадение. В 55-ата минута след центриране от корнер на Раян Шекри, Джейк О’Брайън се извиси и засече с глава, за да прати топката в мрежата.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX