0

Н ападателят на ПСЖ Килиан Мбапе, който трябва да поднови тренировки с клуба си на 17 юли, се покри в малко френско градче, за да се готви на спокойствие. 

В понеделник вечерта той бе видян на стадиона в 9-хилядния Тор, близо до Авиньон. За спокойствието на звездата пък грижа имаше лично кметът на града, който бе поел ангажимент към Мбапе да не разгласява, че той е тук, пише  Le Parisien.

Нападателят на ПСЖ, който все още е на почивка и е придружаван от няколко членове на семейството си, включително баща си, тренира на терена на общинския стадион "Роже-Фори" към 19 часа, за да избегне жегите.

Това беше индивидуално занимание, насрочено за същия ден, в който част от състава на парижани поднови тренировки в новия център в Поаси. 

Световният шампион за 2018 г. и вицешампион от Катар 2022 обаче се възползва от допълнителна седмица почивка и трябва да се присъедини отново към съотборниците си на 17-и. 

24-годишният футболист, чието бъдеще в парижкия клуб е под въпрос след публичния му отказ да удължи договора си това лято, не изчака тази дата, за да подготви тялото си за предстоящия сезон.

Видео, заснето тайно от жител на Тор, показва как Килиан Мбапе прави няколко скока и тича по терена на стадиона. Кадрите, публикувани в социалните мрежи, направиха публично достояние присъствието му на стадиона.

Кметството на Тор, което е собственик на стадиона, отказва да оповести пристигането на играча, който миналата седмица пътува до Камерун, но мачът, в който трябваше да участва там бе отменен от съображения за сигурност.

"Няма да коментирам нищо", заяви кметът Ив Байон дьо Нойер пред Le Parisien. "Не искаме никакви бунтове, свързани с пристигането му, трябва да го запазим възможно най-дискретно", каза местен източник.

За идването на Мбапе стадионът бе специално заключен. Местният футболен клуб изобщо не бе ангажиран с посещението на звездата. Членовете на клуба по ръгби, които обикновено обитават стадион "Роже-Фори", бяха принудени да освободят помещението, в което двама свидетели твърдят, че са видели по-малкия брат на Килиан - Итън Мбапе, в края на миналата седмица.

Оттогава нито една част от стадиона, който е охраняван от общинската полиция, не бе достъпна, за да отблъсне любопитните зрители, насъбрали се вече в сряда сутринта, за ад видят звездата.

Според източника на Le Parisien Мбапе ще остане в Тор до неделя, 16 юли, включително. Засега обаче запознатите искат да запазят в тайна точния му график на тренировки, за да не го безпокоят.