0

З вездата на ПСЖ и националния отбор на Франция Килиан Мбапе разкри, че е обмислял да сe откаже от националния отбор, след като на няколко пъти е ставал жертва на расизъм от страна на фенове. Нападателят обяви това интервю пред "Sports Illustrated". „Преди казвах: „не мога да играя пред хора, които ме мислят за маймуна. Няма да играя. Но след това говорих за това с футболисти, които играят с мен и ме развеселяват. И тогава реших, че отказът ми да вляза на терена ще покаже на всички, че съм се предал, а това е лошо. Защото смятам, че трябва да бъда пример за всички, обяви Мбапе. Според него това е нова Франция и затова той продължава да играе за националния отбор, като прави това, за да покаже на младото поколение, че хората са по-силни от предразсъдъците.

Ето и останалите аценти от интервюто на Мбапе.

За трансфера в Реал Мадрид

Да, наистина Еманюел Макрон ме убеди да остана. Имахме няколко разговора. През декември, януари, февруари, март... Президентът ми се обади и ми каза - Знам, че искаш да напуснеш, но искам да знаеш, че ти си важен за Франция и аз не искам да си тръгваш. Имаш възможност да напишеш история тук. Всички те обичат. Отговорих, че оценявам мнението му. Беше наистина лудо.

Не съжалява ли, че остана в ПСЖ

Това е възможност. Вярно е, че беше по-лесно да отида в Реал. Там е далеч по-вероятно да спечелиш Шампионската лига. От друга ПСЖ е празен лист в Европа, а това дава огромни възможности. Поне аз мисля така. Аз съм дете на Париж и да спечеля ще бъде нещо много специално за мен цял живот.

За световната титла през 2018

Тя промени живота ми. След първенството през 2018 г. всички бе различно. В интерес на истината, бях и известен и преди това, но после всичко става много по-различно. Несъизмеримо е. Беше някакво безумие и ми нужно известно време, докато дойда на себе си.

Всичко, което каза Мбапе може да прочетете в днешния брой на Мач Телеграф