0

М ениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, коментира поражението на неговия тим от Уест Хем с 0:1 в мача от 35-ия кръг на Премиър лийг. Той сподели, че е разочарован, защото неговият отбор сам си е причинил главоболията и е станал повод за загубата.

И това е разбираемо, след като единственото попадение дойде от груба грешка на вратаря Давид де Хеа след удар на Саид Бенрахма. 

„Мисля, че играхме доста добре през първото полувреме и създадохме много положения, но съперникът се възползва от първия си шанс. Разбира се, разочарован съм от резултата, тъй като се получи същото и в четвъртък срещу Брайтън. Ние сами сме си виновни за поражението, а сега за първи път след Коледа имаме свободна седмица. Трябва да се възстановим, защото в последните ни мачове вторите полувремена бяха под нашето ниво“, каза Тен Хаг, цитиран от BBC.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед коментира още и грешката на вратаря Давид де Хеа, която се получи при гола на Уест Хем и стана основа за загубата. Тен Хаг застана плътно зад играча си и изказа подкрепата си за него.

„Да, това беше сериозна грешка, но грешките са част от футбола. Трябва да се справим с това като екип и да се опомним. Футболът е отборен спорт. Освен това през сезона той направи най-много "сухи" мрежи. Всеки трябва да носи отговорност. Разбира се, ние искаме той да подпише нов договор с клуба. Без него нямаше да сме тук на това място“, каза още Тен Хаг.

Това бе второ последователно поражение за Манчестър Юнайтед, което постави под напрежение Тен Хаг и компания за остатъка от сезона. “Червените дяволи” се намират все още в зона “Шампионска лига”, но вече имат само точка пред петия Ливърпул, който демонстрира изключително добра форма в последните си мачове и със сигурност до последно ще диша във врата на вечния си съперник.