0

К акто „Телеграф”, за съжаление, предвиди - контузията на национала Илия Груев се оказа повече от сериозна, вадейки го от състава за предстоящите 2 мача от Лигата на нациите (на 12 октомври с Люксембург в Пловдив и на 15 октомври със Северна Ирландия в Белфаст).

24-годишният халф, който пострада при гостуването на клубния си отбор Лийдс на Норич в дербито от 8-ия кръг на второто ниво на английския футбол Чемпиъншип (1:1), мина ядрено-магнитен резонанс, установил увреждания на менискуса на дясното му коляно.

Това означава, че Груев ще е аут от терените минимум месец, като оставя пробойна и в титулярните 11 на йоркшърци. В лазарета на „Елънд Роуд” преди него влезе партньорът му в средната линия - уелсецът Итън Ампаду.  

До момента Груев има 18 мача за националния и все още чака първия си гол. Той е трети капитан на тима и носи лентата в отсъствие на Кирил Десподов и Георги Костадинов. Не е изключено обаче заради контузията си да не може да се възстанови и за ноемврийските срещи на нашите в Лигата на нациите – гостуването на Люксембург и домакинството на Беларус. Двата мача са съответно на 15-и и 18-и идния месец.