0

Л ионел Меси се превърна в най-титулувания футболист в историята, като след триумфа на Копа Америка и вече има с един трофей повече от бившия си съотборник в Барселона Дани Алвеш, който лежа в затвор заради обвинение в сексуално посегателство.

Дълго време Меси не успяваше да спечели нищо с националния отбор, но напоследък взе две последователни издания на Копа Америка и световното първенство през 2022 в Катар.

С „албиселесте“ има още олимпийско злато, световна титла за младежи и трофея “Финалисима”.

С Барселона аржентинецът има 10 титли на Испания, 4 трофея от Шампионската лига, 7 купи на краля, 8 суперкупи на Испания, 3 суперкупи на Европа и 3 първи места от световното клубно първенство.

В колекцията на Меси се отличават още 2 титли и една суперкупа на Франция с Пари Сен Жермен, както и една Купа на Лигата на САЩ с Интер Маями.

"Лео е най-великият футболист в историята", каза и селекционерът на Аржентина Лионел Скалони след финала на Копа Америка, в който звездата контузи глезена си и трябваше да бъде заменен принудително.

"Той никога не иска да напуска терена. Глезенът му е подут, а той искаше да играе. Предпочитам такива футболисти. Той искаше да играе не защото е егоист, а защото не искаше да оставя съотборниците си", заяви още Лионел Скалони и добави: "Той е роден да бъде на терена."