0

Л ионел Меси няма намерение да спира. Бълхата отново беше в основата за успеха на неговия национален отбор. Аржентина разгроми Боливия с 6:0 над в 10-ия кръг от квалификациите за Световното първенство през 2026 година. Капитанът на домакините Лионел Меси се отчете с хеттрик и записа две асистенции. Лаутаро Мартинес, Хулиан Алварес добавиха по още един, благодарение на неговия голов нюх, а Тиаго Алмада отбеляза, възползвайки се от пас на Науел Молина.

Аржентина остава начело в класирането за Мондиал 2026 с 22 точки. Отборът на Колумбия, който победи Чили (4:0), е на второ място с 19 точки. Уругвай, завършил 0:0 с Еквадор, и Бразилия са с по 16 точки. Това беше първият мач на Меси в Аржентина от 334 дни, а любимецът на местните  направи вечерта запомняща се.  Трите попадения са първият му хеттрик, откакто направи това за Аржентина при победата със 7:0 над Кюрасао на 28 март 2023 година.

Звездата на Интер Маями вече има 112 попадения за националния тим, което го изказчва на второ място в списъка за всички времена, пред Али Даи от Иран (108). Кристиано Роналдо е със 133 гола за Португалия, включително 10 хеттрика.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX