0

Л окомотив Пловдив обяви официално изходящия трансфер на Мичи Нтело в швейцарския футболен елит. Белгийският централен нападател ще продължи кариерата си в Ивердон Спорт, а "черно-белите" запазиха и процент при бъдещата му продажба.

Тимът от кантона Во следеше Мичи от няколко месеца, но в последните дни форсира трансфера, след като миналия петък официално продаде основния си голмайстор Кевин Карлос на Базел за 3,4 милиона евро.

Нтело дойде на "Лаута" като свободен агент през зимата и остави отлични впечатления с изявите си, като в 18 мача с екипа на "смърфовете" записа 6 гола и 4 асистенции. Интерес към него имаше и от още няколко чуждестранни отбора, но в последния момент швейцарците бяха най-настоятелни.

Мичи Нтело пристигна в Ивердон в понеделник, днес мина медицински прегледи, а в сряда ще направи първа тренировка. Бившият нападател на Стандарт Лиеж ще дебютира за новия си отбор при гостуването на Грасхопър, където се опитват да забравят, че са били водени 34 дни от загробилия впоследствие и ЦСКА хърватин с немски паспорт Томислав Стипич.

„Нямам търпение да се срещна с всички тук - играчи, персонал, привърженици. Гладен съм за победи, готов съм да дам всичко от себе си”, заяви Мичи пред официалния сайт на Ивердон.