0

М илан надви Болоня без особено напрежение с 2:0 в третия кръг на Серия А. Рафаел Леао и Оливие Жиру се разписаха за успеха на „росонерите“, които в предишния кръг направиха 1:1 с Аталанта.  В 21-ата минута новото попълнение на Милан Шарл Де Кетеларе блесна в първия си двубой като титуляр, след като прокара топката към Рафаел Леао, а португалецът не остави шансове на Скорупски за 1:0. Шампионите увеличиха аванса си в 58-ата минута, когато Оливие Жиру вкара страхотно попадение, стреляйки от воле за 2:0. 

В другия късен мач по същото време Петко Христов удари рамо на своя Специя за равенството 2:2 у дома със Сасуоло. Гостите поведоха в резултата в 28-ата минута, когато Йоргос Кириякопулос намери Давиде Фратези в наказателното поле и италианецът насочи топката към долния десен ъгъл с глава.  Радостта на гостите обаче не бе дълга, след като само две минути след това след рикошет топката стигна до Симоне Бастоне, който с великолепен удар я прати във вратата на Андреа Консили. 

В края на първата част Петко Христов бе фаулиран в наказателното поле, което доведе до дузпа за "орлетата". Зад топката застана М'Бала Нзола, който бе точен от бялата точка за 2:1. Но българският национал бе заменен на полувремето, а информациите са, че той е получил контузия. В началото на второто полувреме обаче Сасуоло отново се върна в двубоя. В 50-ата минута Андреа Пинамонти се разписа с изстрел от границата на наказателното поле.