0

С два гола на Рубен Лофтъс-Чийк и един на Рафаел Леао Милан победи с 3:0 гостуващия Рен в един от най-очакваните мачове от 1/16-финалите в Лига Европа.

"Росонерите" взеха комфортен аванс преди реванша във Франция и почти сигурно ще играят в осминафиналите на втората по сила надпревара в Европа.

Малко след преминаването на първия половин час Лофтъс-Чийк откри резултата в полза на италианския гранд с удар с глава.

В 47-мата минута отново той покачи на 2:0, а в 53-тата минута Леао направи преднината на домакините класическа, което се оказа и крайният резултат в двубоя.

И докато на "Сан Сиро" изненада нямаше, то такава се получи в португалския град Брага, където местният тим отстъпи с 2:4 на шампиона на Азербайджан Карабах.

Тимът от Баку поведе в 21-вата минута чрез Марко Янкович от дузпа, но секунди преди края на първото полувреме Брага изравни чрез Симон Банза, който се разписа от непосредствена близост.

В началото на второто полувреме отново Карабах поведе след грешка в защитата на домакините. Точен в 54-тата минута бе Абдела Зубир. В следващите 15 минути Жуниньо и отново Зубир доведоха резултата до 4:1 полза на гостите. 

Чак в добавеното време Спортинг Брага намали до 2:4 след попадение на Жоао Мутиньо от дузпа.

Две дузпи имаше и на мача между Бенфика и Тулуза, който завърши с победа за португалския тим с 2:1. И двете дузпи бяха за домакините и бяха реализирани от Анхел ди Мария.

Аржентинецът откри резултата в 68-мата минута и го оформи за крайното 2:1 в седмата минута на добавеното време на втората част. Между двата му гола точен за Тулуза с удар от воле бе Микел Деслер в 75-ата минута.

В последния мач от вечерта Ланс и Фрайбург направиха 0:0 във Франция и ще решат всичко след седмица в Германия.

Първи срещи от 1/16-финалите в Лига Европа:

Фейенорд (Нидерландия) - Рома (Италия) - 1:1
Галатасарай (Турция) - Спарта Прага (Чехия) - 3:2
Шахтьор Донецк (Украйна) - Олимпик Марсилия (Франция) - 2:2
Йънг Бойс (Швейцария) - Спортинг Лисабон (Португалия) - 1:3
Милан (Италия) - Рен (Франция) - 3:0
Бенфика (Португалия) - Тулуза (Франция) - 2:1
Брага (Португалия) - Карабах (Азербайджан) - 2:4
Ланс (Франция) - Фрайбург (Германия) – 0:0

Източник БТА