0

Б разилският нападател Игор Тиаго ще напусне Лудогорец (Рз) след края на сезона, тъй като е пред преминаване в най-успешния белгийски клуб в последното десетиление в тази страна – ФК Брюж, пише вестник "Het Laatste Nieuws".

"Ако всичко върви по план, 21-годишният Игор Тиаго ще стане новият централен нападател на ФК Брюж. Очаква се Синьо-черните да платят „няколко милиона евро за таланта на българския Лудогорец, който влезе в полезрението след мачовете от Лигата на конференциите срещу Андерлехт", твърди още изданието, което е едно от най-авторитетните в Белгия със специално-разработена спортна секция.

От февруари насам синьо-черните от град Брюж, наричан също Северната Венеция, следят задълбочено представянето на футболиста, който е продукт на школата на Крузейро (Бело Оризонте). 

Именно този клуб държи 25 процента от трансферните права на играча, а в преговорите между ФК Брюж и Лудогорец участва и собственика на бразилския отбор Феномена Роналдо. Той очаква 25 процента от общата сума. 

Това кара човек да мисли, че "синьо-черните" скоро ще трябва да платят около 3-4 милиона евро на Лудогорец за Тиаго, сума, която обаче не е потвърдена в Брюж, пише още изданието.

Според „Мач Телеграф“ „орлите“ планират да доплатят 700 хил. евро, за да откупят пълните права на 21-годишния централен нападател. По информация на Deus Me Dibre Лудогорец иска да вземе 100% от футболиста и е готов да плати много солидна сума за това. 

„Орлите" купиха Игор Тиаго за 620 000 евро преди година и половина, но оттогава бразилецът израстна много и сега цената му е в пъти по-висока.

В Бразилия твърдят, че подобно изкупуване на правата е заложена в договорна клауза между двата клуба, което означава, че Крузейро няма възможност да откаже финализиране на сделката, ако получи предварително уточнена сума.

Ако всичко върви добре, Игор Тиаго официално ще сложи параф под контракт с Брюж през следващите седмици.