0

Р ъководството на Реал Мадрид е готово още днес да направи голяма оферта за трансфера на Килиан Мбапе от ПСЖ.

Журналистът Хосеп Педрол твърди пред El Chiringuito TV, че Реал Мадрид е готов да предложи 200 милиона евро за нападателя.

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес и Мбапе вече имаха споразумение да преминат към свободен трансфер през лятото на 2024 г. Писмо, изпратено от Килиан до Пари Сен Жермен, и сигнали от френския клуб обаче доведоха до факта, че преговорите за трансфер на нападателя вече са станали по-интензивни това лято.

„Мога ексклузивно да разкрия плана на Реал Мадрид. Те ще изчакат, докато Килиан Мбапе отново каже на ПСЖ, че няма да поднови договора си. Те няма да преговарят с ПСЖ. Когато майката на Мбапе потвърди, че договорът няма да бъде подновен, Реал Мадрид ще влезе в ролята на "спасител". Към момента Реал може да плати 200 милиона евро за Мбапе, твърди Хосеп Педрол. 

Вестник As пише, че 200 милиона евро е началната цена. Отбелязва се, че Мбапе иска само да премине в Реал Мадрид и това може да помогне на Мадрид в преговорите. С наближаване на края на трансферния прозорец финансовите изисквания на Пари Сен Жермен може да намалеят. От ПСЖ вече обявиха, че са предложили на Мбапе да предодпише за още една година, като само тогава ще му платят още този месец бонуса лоялнос, който по договор е 40 милиона евро