0

А мериканската фамилия Глейзър, собственик на Манчестър Юнайтед, вече има предпочитание на кого иска да продаде „червените дяволи“, съобщава „Сън“.

Става дума за сър Джим Ратклиф, който е с предимство пред шейха от Катар Джасим бин Хамад ал-Тани.

Британецът е заклет фен на Ман Юнайтед от малък, той и неговата нефтохимическа фирма „Инеос“ инвестират мощно в спорта – в колоезденето и във Формула 1 в Мерцедес.

Огромно усложнение по време на петмесечния процес, който включваше три кръга на наддаване, беше нарастващото желание на съпредседателите Джоел и Аврам Глейзър да останат в клуба.

Очаква се до дни базираната в САЩ Raine Group да потвърди печелившата оферта, като SunSport твърди, че е тази на сър Ратклиф.

Докато офертата на Шейх Джасим от 5 милиарда паунда за пълен контрол беше най-високата предложена сума, сделката на сър Джим и Инеос за 50 процента оцени целия клуб на сума, по-близка до исканите от Глейзър 6 милиарда паунда.

А предложението на Ineos ще позволи на двамата Глейзър да запазят дяловете си, като същевременно позволи на четиримата други братя и сестри да осребрят акциите си.

Фен групи като Тръста на привържениците на Манчестър Юнайтед подкрепят незабавна пълна продажба, за да се прекъснат всички връзки с американското семейство, с разочарование сред някои, че офертата на Ineos ще позволи на Джоел и Аврам да останат.

Sky News съобщи, че последната оферта на Ратклиф включва клаузи, според които той ще изкупи 100 процента от Юнайтед веднага след три години след поемането на контрола.

Както стоят нещата обаче, първите жертви на всяка революция на "Олд Трафорд" може да са главният изпълнителен директор Арнолд и други фигури от висшето ръководство.

Арнолд наследи Ед Удуърд в Юнайтед миналия сезон.

Заедно с временния мениджър Ралф Рангник, Арнолд ръководи назначаването на Ерик тен Хаг пред конкурентни кандидати като Маурисио Почетино.

Въпреки подобрението на Юнайтед на терена под Тен Хаг, Арнолд и някои от старшите му колеги може да са аут, ако и когато пристигнат нови собственици.