0

Б айерн обсъжда дали да разтрогне договора със сенегалския нападател Садио Мане, след като той нападна своя съотборник Лерой Сане след поражението срещу Сити.

На първо време шефовете решиха да го извадят от отбора за предстоящия мач с Хофенхайм в Бундеслигата.

"31-годишният Садио Мане няма да бъде в състава на Байерн Мюнхен за предстоящото домакинство на 1899 Хофенхайм. Причината е лошото поведение на Мане след мача от Шампионската лига. Освен това на Мане ще му бъде наложена глоба", написаха на официалния сайт на баварците.

Известно е, че Мане е ударил в лицето съотборника си Лерой Сане в съблекалнята след загубата от Манчестър Сити с 0:3. Днес двамата тренираха заедно на заниманието на отбора и се смяташе, че са изгладили конфликта си.

Сенегалецът, ядосан от това как германският национал се обърна към него след неразбирателство помежду им в 83-ата минута на мача, удари Сане и разкървави устата му.

Изпълнителният директор Оливер Кан и спортният директор Хасан Салихамиджич вече се срещнаха в сряда следобед, за да обсъдят възможните последствия и проведоха нов разговор на следващия ден, в който присъстваха и двамата футболисти и Мане се извини. 

От него се иска също да поиска прошка от всички в съблекалнята.

По време на тренировката сенегалецът можеше да бъде видян да говори с Тухел и да си тръгва със съотборниците си, включително Сане, с видима нормалност.

Според телевизионния канал Sky бившият играч на Ливърпул, въпреки че има договор до 2025 г., няма бъдеще в Мюнхен след лятото, тъй като много от съотборниците му изобщо не са съгласни с поведението му.

Sky предполага, че не е изключено шампионът на Бундеслигата да прекрати договора с футболиста едностранно.