0

Б лизо 15 000 билета са продадени за утрешния мач на "Санкт Якоб" 24 часа преди първия съдийски сигнал на португалеца Антонио Нобре, съобщиха швейцарските медии. Това е по-малко от половината места на трибуните на съоръжението, което в европейските турнири е с капацитет малко над 37 000.

За привържениците на ЦСКА са заделени 1500 билета, като все още няма информации колко "червени" фенове ще присъстват на стадиона.

Треньорът на ЦСКА-София Саша Илич отчете фактора „публика“ за реванша, в който отборът му излиза с аванс от 1:0, постигнат с автогол. „Гледах победата на ЦСКА над Базел преди две години. Сега има 3-4 играчи от тогавашния състав. Разликата е, че тогава нямаше публика заради КОВИД-19, а сега феновете ще подкрепят Базел“, посочи Илич на традиционната пресконференция преди двубоя от Лигата на конференциите.

„Мачът ще бъде коренно различен в сравнение с този преди седмица в София. Базел играе пред своите фенове. Всички са наясно какво ни чака утре. Бисмарк и Митков са контузени, всички останали са здрави.

Всички играчи, които са тук, са готови за мача. Надявам се да издържим физически, да имаме и малко късмет. Очаквам агресивен Базел, очаквам подобаващ отговор на тази агресия от моите играчи.

Не искам да коментирам съдията. Надявам се главните действащи лица да са футболистите на двата отбора, а не съдията.

В ЦСКА има доста играчи с много мачове в Европа, не вярвам да се уплашат. Важно е да не допускаме грешки.

Мога да обещая само, че утре моите играчи ще дадат максимума от възможностите си, само така имаме шансове да отстраним Базел", отбеляза още сърбинът.

Колегата му от Базел Алекс Фрай разчита на френския нападател Жан-Кевин Огюстен да поведе не особено резултатната атака на швейцарския тим. 

Огюстен пропусна двубоя в София заради контузия, но вече тренира наравно с останалите и е готов за утрешния двубой.

"Трябва да играем по-прецизно и по-бързо от миналата седмица. Всъщност получаваме шансове за гол във всеки мач, сега трябва да се възползваме от тях. Утре трябва да вкараме поне два гола, за да продължим напред", каза Алекс Фрай на пресконференцията преди мача.

"Жан-Кевин Огюстен има невероятно желание да играе футбол. Самото му присъствие е плюс за нас. Всички се радваме, че отново тренира с отбора. Той е гладен за футбол, след два месеца и половина пауза заради контузия“, каза още Фрай.