0

Н ационалният отбор на Германия до 21 години е в София още от вчера, два дни преди мача с младежите на България, водени от Александър Димитров. Както е известно, утре от 19:15 часа на стадион „Славия“ двата отбора излизат един срещу друг в евроквалификация от група D. Само ще отбележим, че Бундестима е шампион на предишното европейско първенство през 2021 г. (б.а. - през 2023 г. трофеят отива в Англия).

И логично съставът на селекционера Антонио ди Салво е пълен със звезди, пише в. "Мач Телеграф". Той е оценен на 122,5 млн. евро, а най-скъпите играчи са звездите на Борусия Дортмунд Карим Адейеми (40 млн. евро) и Юсуфа Мукоко (30 млн. евро). Трябва да отбележим, че двамата бяха част от състав на Германия на Мондиал 2022 в Катар. Те обаче не попадат в плановете на новия селекционер на Бундестима Юлиан Нагелсман за октомврийските контроли и заради това ще излязат утре срещу България.

Разбира се, че отбора на Германия до 21 години има и други познати имена. Като Ансгар Кнауф от Айнтрахт Франкфурт, Лука Нетц от Борусия Мьонехгладбах и синът на Пол Дардай – Мартон Дардай, който играе в Херта.


Отборът на България до 21 години влиза в сблъсъка с връстниците си от Германия като втори в група D, с 4 точки от 2 мача. Бундестима е трети с 3 точки, но една среща – 3:0 над Косово.

Заради германският перфекционизъм гостите идват в България два дни преди мача, а не един, каквато е практиката на международните мачове. Така звездите на Борусия Дортмунд Карим Адейеми и Юсуфа Мукоко ще тренират два дни на стадион „Александър Шаламанов“, където след това ще се проведе и мачът.

Любопитно е как подобни футболисти, свикнали на едни от най-модерните стадиони в Европа, ще реагират, когато видят легендарното табло в „Овча купел“...