0

Ш ампионът Реал Мадрид, който се готви за участие в световното клубно първенство, спука гума 0:1 в Майорка днес след автогол, контузия на титулярния вратар Куртоа и изпортена дузпа на Асенсио.

Лидерът в Ла Лига Барселона се настърви за късния домакински мач срещу слабата Севиля, като с успех 3:0 с голове след почивката дръпна с 8 точки пред „кралския клуб“ в класирането.

„Осемте точки преднина в момента не са окончателни, но отразяват състоянието и тенденцията на двата отбора“, сравни Барса и Реал мадридският в. „Марка“. „Шави събира млад отбор, жаден за титли, а белите имат презрял отбор, който е печелил всичко и то няколко пъти, но се нуждае от смяна на поколенията.“

Мачът не започна добре за Барселона – метрономът в средата на терена Бускетс трябваше принудително да бъде сменен още в петата минута, което лоша новина преди приближаващия сблъсък с Манчестър Юнайтед на 16 февруари в Лига Европа.

Благодарение на вратаря си Боно и на Гудел севилци устискаха без гол в мрежата си до почивката, въпреки положенията пред Левандовски (2) и Араухо.

Съпротивата на окопалата се в защита Севиля приключи в 58-ата минута. Премерено подаване към наказателното поле на Кристенсен, контрол на Левандовски, който отстъпи на Кесие и сензационен пас-подхвърляне между защитниците в пеналта от котдивоареца, превърнат в гол от нахлулия отляво Жорди Алба.

Всичко приключи в 75-ата минута с друго вълшебно разиграване на каталунците и изумителен пас с левия крак на Рафиня, който се равняваше на половин гол, записан на името на Гави, чукнал топката в празната врата отблизо за 2:0.
Само след 4 мин. Последва и третият гол, венец на комбинация между Де Йонг и Жорди Алба и неспасяем удар на Рафиня – 3:0 и 8 точки пред Реал Мадрид.