0

И нтер Маями не успя да спечели в четвърти пореден мач от Източната конференция на МЛС. При голямото завръщане на Лионел Меси в игра тимът загуби от лидера в класирането Синсинати с минималното 0:1.  След 32 мача „чаплите“ са предпоследни с 33 точки и окончателно загубиха всякакви шансове за класиране за плейофите. Голямата звезда на Маями Лео Меси влезе в игра от резервната скамейка десетина минути след началото на второто полувреме. Световният шампион с Аржентина замени Томас Авилес при резултата 0:0.

Меси обаче не спомогна на своя тим да стигне до гол. Случи се точно обратното. Синсинати поведе в 78-ата минута, когато Алваро Бареа се разписа. Неговият гол се оказа победен. До края на редовния сезон за Меси и компания остават два мача срещу Шарлът на 19 и 22 октомври. Тези двубои са само за чест и престиж.

Лос Анджелис ФК пък спечели с 4:2 гостуването си на Остин от Западната конференция. След успеха тимът на Филип Кръстев е втори в класирането с актив от 51 точки и вече си подсигури участието в 1/8-финалната фаза на плейофите. В 75-ата минута Филип Кръстев се появи от резервната скамейка. Той замени 22-годишния поляк Матеуш Богуш.

Легендарният бивш нападател на Манчестър Юнайтед и националния отбор на Англия Уейн Рууни пък бе уволнен от поста старши треньор на Ди Си Юнайтед малко след като тимът загуби шансове да се класира за плейофите в американската Мейджър Лийг Сокър.