0

К апитанът на Хърватия Лука Модрич коментира победата над Австрия (3:1) в мача от Лигата на нациите. Хърватите първи стигнаха до "финалната четворка" на турнира.

„Мачът беше тежък. Австрия ни създаде много проблеми, но в крайна сметка спечелихме заслужена победа. Много се радвам, че ще играем във финалната четворка“, заяви Модрич за пресслужбата на УЕФА.

Матео Ковачич, полузащитник на Хърватия, също бе щастлив: "Това е невероятен резултат за нас. Вече сме във финалната четворка. Нека видим какво ще последва. Започнахме състезанието толкова зле, но след това показахме много характер в следващите мачове".

Нападателят на австрийския национален отбор Марко Арнаутович пък призна, че не е обърнал особено внимание на факта, че е станал рекордьор на тима.

„Рекорд от 104 мача не означава много за мен. Бях щастлив, когато стигнах до 100-ния мач. Всичко останало е само бонус“, заяви Арнаутович.

Предишното постижение беше на Андреас Херцог, който изигра 103 мача за националния отбор.

Селекционерът на австрийците Ралф Рангник заяви: „Имахме няколко опасни момента, един от които беше реализиран от Баумгартнер. Мога да отлича и Арнаутович. Сигурен съм, че ако бяхме вкарали втори гол, победата щеше бъде наша“.