0

Г ерманският треньор Феликс Магат, който бе шеф на Лечков в Хамбургер през 1997 г. и на Балъков в Щутгарт (между 2001 и 2003 г.) е готов да работи в Саудитска Арабия, ако получи добра оферта, тъй като за него професионализмът е на първо място.

Магат каза на представяне на книга в Берлин, че не критикува играчи като Кристиано Роналдо и Карим Бензема и треньори, които предпочетоха да се присъединят към Саудитската професионална лига.

Мнозина обвиняват Саудитска Арабия, че се опитва да подобри международния си имидж на страна с нарушения на човешките права чрез спорт в схема, наречена от критиците спортно промиване.

Огромните заплати, плащани там, също породиха много полемики, пише ДПА.

70-годишният Магат каза, че до момента в кариерата си не е бил изправян пред подобна дилема дали да приеме подобна оферта, но добави с усмивка, че не би отказал "100 милиона на сезон".

Като треньор би отишъл в Саудитска Арабия, като каза, че е работил и в Китай в миналото и че е професионалист, който се опитва да върши възможно най-добрата работа.

Като треньор Магат спечели последователни дубли на Бундеслигата и Купата на Германия с Байерн Мюнхен и Бундеслигата с Волфсбург. Той също така беше начело на английския Фулъм и китайския Шандон Тайшан, докато последният му ангажимент беше през 2022 г., когато спаси Херта Берлин от изпадане.

Като футболист през 1983 г. Магат закова феноменален победен гол за своя Хамбургер на финала срещу супертима на Юве за спечелването на Купата на Европейските шампиони (сега Шампионска лига).

Тренирал е също Вердер, Нюрнберг, Айнтрахт Франкфурт, Шалке, работил е и като шеф в Адмира Вакер, Вюрцбургер Кикерс, Шалке, Волфсбург.

Източник: БТА