0

М онца шокира Интер като стигна до 2:2 в мач от 17-ия кръг в италианската Серия А. С равенството "нерадзурите" вече изостава на две точки от третия в класирането Милан, който има и мач по-малко. Монца пък е на 14-а позиция с 18 точки, колкото имат и Лече и Емполи. Българският национален Валентин Антов за пореден двубой остана резерва и гледа от близо екшъна на терена.

Иначе Интер вкара първи като в 10-ата минута Алесандро Бастони центрира в наказателното поле, а Матео Дармиан засече топката във вратата на Микеле Ди Грегорио. Монца обаче отговори светкавично и още в следващата минута резултатът беше изравнен. Матео Песина изведе Патрик Чурия, който демонстрира хладнокръвие пред гола и прати топката в долния ляв ъгъл за 1:1. 

Три минути след това Интер успя отново до поведе. След грешка в защитата на Монца дебнещият Лаутаро Мартинес вкара отблизо за 2:1 за "нерадзурите". В третата минута на добавеното време Патрик Чурия центрира, а Лука Калдирола отскочи най-високо и не остави шансове на Андре Онана да спаси, правейки резултата 2:2.