0

О тборът на Монца постигна първа победа през сезона в италианското първенство, след като се справи с 3:0 с Верона като гост. Така червено-белите имат вече 7 точки от осем мача и се придвижиха на 16-о място. Домакините от Верона остават 12-и с 9, а начело в класирането е Наполи с 19.

Без съмнение вдъхновението на гостите дойде от  португалския нападател Дани Мота, който вкара първите два гола за тях, а общо отправи 6 удара към вратата на Лоренцо Монтипо, който пази за домакините.

Още след 9 минути игра Мота откри след чудесно воле, посрещайки центриране на Кристиано Капрари.

Домакините опитаха да реагират, пренасяйки играта пред наказателното поле на Монца, но това не им донесе успех. В 74-ата минута неуморимият Мота се втурна между двама защитници, след като видя, че Милан Джурич сваля точно там топката с глава. Голмайсторът тръгна на скорост и вкара за 2:0. 

По същия начин падна и третото попадение след още пет минути по-късно, реализирано от Алесандро Бианко. Този път обаче Стефано Турати и Джурич комбинираха, а сърбинът отново изпрати топката на пътя на Бианко, който не се затрудни да реализира третия гол в мача.