0

Н ационалният отбор на Алжир обвини играчите на Буркина Фасо, че са използвали черна магия по време на вчерашния квалификационен мач за Мондиал 2022, съобщи журналистът Уалид Зиани в Twitter.

По думите му алжирците смятат, че гостите са използвали черна магия на терена на стадион “Мустафа Чакър” преди началото на мача. След това собствениците на съоръжението се обърнали към екзорсист, за да премахне магията.

Срещата между националните отбори на Алжир и Буркина Фасо на 16 ноември в Блида завърши 2:2. Във втория квалификационен кръг на Мондиал 2022 Алжир с 14 точки завърши първи в група А. Буркина Фасо остана втора с 12 точки.

Рияд Махрез е в прегръдките на съотборниците си от Алжир за първия гол при 2:2

 Рияд Махрез е в прегръдките на съотборниците си от Алжир за първия гол при 2:2
БТА



По повод силата на черната магия във футбола изданието Goal свърза неуспехите на Манчестър Сити в Шампионската лига с африканското проклятие, за което предупреди агентът Дмитрий Селюк.

През 2018 г. той обяви, че наставникът на “гражданите“ от Манчестър Хосеп Гуардиола е прокълнат, защото е решил да се раздели с футболиста Яя Туре, представляван от Селюк.

„Той обърна цяла Африка срещу себе си, много африкански фенове обърнаха гръб на Манчестър Сити. Много африкански шамани ще попречат на треньора да спечели Шампионската лига“, каза Селюк пред Sport24 през 2018 г.

 

Досега клетвата срещу Пеп Гуардиола явно продължава да действа.