0

Н ай-добрият футболист на съперника на Левски в Лигата на конференциите Апоел Беер Шева - Рамзи Сафури, бе реабилитиран, съобщи популярният израелски спортен сайт one.co.il. Санкцията му влезе в сила в понеделник, тя бе свалена днес, неделя.

Халфът се извини пред отбора, пое отговорност, бе му наложена максималната глоба - 20 процента от заплатата му и треньорът Елянив Барда реши, че той ще се включи в тренировката на тима тази вечер. 

Ръководството е поставило ултиматум на борбения халф, че при следваща негова изцепка кариерата му в Апоел приключва.

Така почти сигурно Сафури ще бъде част от състава на Апоел за реванша с Левски в четвъртък, като има голяма вероятност да бъде титуляр в София. 

Първият двубой между двата отбора в Израел завърши 0:0 и всичко ще се реши на реванша.

Апоел вече започна да се готви за мача в четвъртък, като отборът пристига в София още във вторник с директен полет по обяд.

Рамзи Сафури бе отстранен от първия отбор по дисциплинарни причини заради инцидент с Шай Елиас. Двамата се скараха след игра на табла, като се твърди, че дори са се хванали за гушите преди тренировката на тима. 

При опита си да ги разтърве съотборникът им Шагив Йехезкел е отнесъл удар по носа от Сафури. 27-годишният полузащитник има договор с Апоел до края на юни 2024 г., като от януари вече има право да преговаря с други отбори. 

Бой в съблекалнята на Апоел Беер Шева