0

Н ЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ: Колосална сума за най-скъпите трима в С. Арабия

Златно футболно пенсиониране си уредиха в Саудитска Арабия няколко от най-големите имена в играта, спечелили всички възможни трофеи с клубове и националните си отбори. Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Н'Голо Канте заслужиха последен сладък договор в саудитската лига, чиито клубове нямат финансови ограничения в името на престижа.

Доказва го простата аритметика – горните трима ще приберат общо над половин милиард евро в заплати на сезон в двата си отбора: Ал Насър (Кристиано) и Ал Итихад (Канте и Бензема).

На върха в класацията на кралските заплати е Роналдо с 201,52 милиона евро на сезон в отбора си, с който не успя да стане шампион в завършилото първенство на страната.


На второ място е Карим Бензема, който се подписа под договор с 200,36 милиона евро годишно възнаграждение. Френски паспорт има и третият в топ 3 – Н'Голо Канте сложи параф под контракт за 100,41 милиона евро на година.

Лео Меси също бе изкушаван от саудитците, говореше се дори за умопомрачителни цифри от около 400 милиона на сезон, но Бълхата предпочете Маями заради семейството си пред арабската пустиня.

Четвърти по най-висока заплата към момента в Саудитска Арабия е Кулибали (Ал Хилал) с 34,5 милиона евро на година, следват Рубен Невеш (Ал Хилал) с 18,64 млн., Евер Банега (Ал Шабаб) с 10,6 млн., Матеус Перейра (Ал Уанда) с 6,41 млн., Андерсон Талиска (Ал Насър) с 6,02 млн., Ахмед Хегази (Ал Итихад) с 5,84 млн., десети е Муса Марега с 4,99 милиона евро в Ал Хилал.