0

С ловенският Мура спря позитивната серия на Тотнъм и Антонио Конте. Тимът шокира „шпорите“ с 2:1 у дома в мач от Група G в Лигата на конференциите. 

Домакините откриха резултата рано в двубоя. Точен бе Хорват още в 11-ата минута. Неприятностите за „шпорите“ продължиха и в 32-рата минута Сесеньон получи втори жълт картон и бе изгонен. Конте бе заложил на десет резерви в стартовия си състав и Хари Кейн на върха на атаката. Все пак през второто полувреме италианският специалист хвърли в битката Хюн-Мин Сон и Лукас Моура, които раздвижиха играта на Тотнъм. Логичното се случи в 72-рата минута, когато именно бразилецът подаде към звездата Кейн и той изравни резултата. В петата минута от продължението на двубоя Мароса успя да реализира победен гол за Мура. 

 

В друг мач от групата Рен и Витес направиха зрелищно равенство 3:3, след като нидерландците успяха да се върнат от 3:1 за френския тим.


В групата Тотнъм е на трето място със 7 точки, колкото има и Витес. 

Слован Братислава с капитан Васил Божиков пък завърши наравно 0:0 срещу ПАОК в друг мач от групите на Лигата на конференциите. Двубоят протече без много на брой голови шансове, а равенството устройва и двата отбора до някаква степен.  
След ремито Слован и ПАОК остават с равен актив от точки - 8. Отборът на Божиков има предимство с директните сблъсъци, но му предстои гостуване на Копенхаген, докато ПАОК приема тоталния аутсайдер Линкълн Ред Импс. Датчаните сразиха с 4:0 гибралтарците и си подсигуриха първото място в групата.

Ето и всички резултати от мачовете в Лигата на конференциите, играни тази вечер: