0

"От време на време говоря говоря с приятели в България. Имам контакт с Гриша Ганчев", обяви бившият играч на ЦСКА и Литекс Мурад Хидиуед. "Той стана фен на Мароко, аз съм фен на него. Имам голям респект към него. Аз съм фен на ЦСКА. Искам да правя много неща за този човек, защото той направи за мен много неща. Винаги ми вика „арабина“ или „Мури“. Супер човек, уникален човек. Това е най-хубавото във футбола. Имаш контакт с теб, с мен, с него, с оня, с другия. Футболът е едно голямо семейство. Все още поддържам контакт с българи повече отколкото с хора в Мароко", продължи любимецът на феновете, който се гордее не само с успехите на Мароко в Катар, но и с българския си паспорт.

"Преди имах контакт със Стоичков. Изпратих му SMS преди няколко години и му казах, че ако иска да е треньор на Мароко мога да помогна. Искам да има супер неща между Мароко и България. Оттук нататък ще работим да има футболисти на ЦСКА. Бях фен на Литекс, после играх в ЦСКА. Беше уникално. Мога да работя в България”, каза още Мури пред "Dsport".

"Чух, че Йешич е починал в катастрофа. Това беше много зле, подейства ми лошо. Плаках онзи ден. Аз знам как се чувстват близките му. Първо загубих единия брат от катастрофа, след това другия брат от коронавирус в Англия. Преди това загубих баща ми. Не бях с Йешич много години. Бяхме заедно 8 месеца. Беше уникален човек с мен. Ако има нещо преди мача ме викаше в стаята и ме питаше. Питаше мен и други футболисти, капитани. Съжалявам за него. Дано е на хубаво място и да почива спокойно. Такъв е живота. Както казвате в България „не всеки ден е Великден“ - един път нагоре, друг път надолу", завърши той.