0

В оденият от Станимир Стоилов Гьозтепе се завърна към победите, след отпадането си от Купата на Турция. „Гьоз-Гьоз“ записа втори пореден успех в първенството, след като се наложи с 4:1 у дома над Юмраниеспор на Страхил Попов, който изигра цял мач.

По този начин съставът на Мъри Стоилов се изкачи до второто място във временното класиране в Първа лига с 38 точки, на седем от лидера Еюпспор, който преди месец разнищи с 5:1.

Второто място води до директно класиране в Суперлигата. Третият Коджаелиспор е с актив от 36 точки. Юмраниеспор на Страхил Попов е близо до опасната зона. Тимът е 12-и в подреждането с 23 точки, на само четири над зоната на изпадащите.

Гьозтепе излезе напред в резултата още в осмата минута, а бившият защитник на ЦСКА 1948 Елитон вкара във втори пореден мач, след като се разписа и срещу Коняспор за Купата. Ялджън Каян хвърли тъч, стигна се до разбъркване в наказателното поел и бразилецът от 11-12 метра отбеляза за 1:0.

В 33-ата минута отборът на Стоилов отбеляза и второ попадение. След великолепна комбинация между Ахмед Йълдъз и новото попълнение Роман Паскал Лундквист топката стигна до шведа, който от добра позиция не сгреши и покачи на 2:0.

В 53-та минута се стигна и до трето попадение за домакините от Измир. Доган Ердоган получи топката отляво и навлезе в наказателното поле, след което нанесе удар към близкия ъгъл, топката се удари в крака на Мустафа Есер и влезе в мрежата – автогол и 3:0.

В 66-ата минута Юмраниеспор върна един гол чрез Угур Каан Йълдъз, който оползотвори асистенция на Серкан Гьоксу. Десет минути след това бе оформено крайното 4:1. Алиу Бадара Траоре намери Кулибали Канацазкус, който от близка дистанция се разписа.

Източник dsport.bg