0

Т реньорът на Гьозтепе Станимир Стоилов има планове да привлече бившия вратар на ЦСКА 1948 Даниел Наумов, пишат турски спортни сайтове, цитирани в днешния брой на в. „Мач Телеграф“.

Тимът от Измир започва подготовка днес, но през миналата седмица клубът изненадващо се изправи пред вратарска криза, която може да бъде решена с привличането на Наумов. Титулярният вратар Матеуш Лис напусна и ще се върне в английския Саутхямптън, чиято собственост е. Според пресата в Турция, англичаните са получили няколко много добри оферти за полския страж и най-вероятно той ще бъде продаден това лято. 
Лис направи отличен сезон с екипа на Гьозтепе и има огромен принос за влизането на тима от Измир в Суперлигата на Турция. „Гьозтепе продължава усилията си за привличането на нов вратар. 

Клубът проявява сериозен интерес към 26-годишния български вратар Даниел Наумов, чийто договор с българския отбор ЦСКА 1948 изтече“, пишат в Турция.

Даниел Наумов още през зимната пауза обяви, че няма да поднови договора си с ЦСКА 1948 и шефовете на клуба го забиха на резервната скамейка. Неговото име се свързваше с трансфер в други наши водещи отбори. Дори бившият треньор на Левски Николай Костов публично призна, че са водени преговори с Наумов, дори се е стигнало до разбирателство. В последния момент обаче вратарят се е отметнал от уговорката и се е покрил. 

В последните седмици се появиха информации, че Наумов може да подпише с вечния съперник на „сините“ - ЦСКА, но това не се случи. Наумов е свързван и с потенциален трансфер в швейцарския Сион, както и в руски клубове. Пак през зимата националният вратар бе спряган за трансфер в Полша, който се провали. 

Ако Наумов подпише с Гьозтепе, той ще се превърне в третия футболист от Първа лига, който преминава в този отбор, след като негов треньор стана Станимир Стоилов. Първи бе централният защитник на ЦСКА 1948 Елитон, който веднага си спечели титулярно място. Това лято договор с Гьозтепе подписа и халфът на Славия Исак Соле.