0

М анчестър Юнайтед постигна минимална победа с 1:0 като гост на Нотингам Форест в мач от 1/8-финалите на ФА Къп. Каземиро се превърна в герой вкарвайки единственото попадение в мача. Бразилецът се разписа при статично положение в 89-ата минута. Така отборът на Ерик тен Хаг си осигури сблъсък с Ливърпул за място на полуфиналите. Мърсисайдци се справиха лесно у дома срещу Саутхемптън с 3:0.

В самото начало „червените дяволи“ бяха близо до гола, но късметът покри домакините. Алехандро Гарначо отне топката и изведе Антони. Бразилецът стреля от движение в напречната греда.

В 7-ата минута Скот Мактоминей беше абсолютно непокрит в наказателното поле. Шотландецът отправи удар с глава, който бе в обсега на Мат Търнър и нямаше проблеми да улови.

Четвърт час след началото силен шут на Маркъс Рашфорд прелетя над вратата на Търнър.

Към 30-ата минута Нотингам имаше първия си шанс за гол. Дивок Ориги открадна топката от Бруно Фернандеш, но не съумя да затрудни Андре Онана.

Секунди по-късно Търнър се отчете с фантастична изява. Той спаси удар на Мактоминей от близка дистанция.

В началото на втората част Нотингам Форест имаше инициативата. Онана успя да отрази удар на Ориги.

В 63-тата минута Бруно Фернандеш  Антъни си размениха на скорост. Капитанът на манчестърци стреля технично от границата на наказателното поле, но не намери очертанията на вратата.

Идеите на гостите започнаха да се изчерпват. Десетина минути преди края Фернандеш изведе Рашфорд на стрелкова позиция. Английският национал обаче не успя да натисне топката, за да уцели вратата на Търнър.

В 89-ата минута обаче Каземиро вкара решаващия гол. Бразилецът засече с глава центриране от фал и порази мрежата на Нотингам за 1:0. Няколко минути попадението беше разглеждано от ВАР заради съмнения за засада. Нищо нередно не беше открито и главният съдия го потвърди.