0

Б арселона взе трите точки в тежкото гостуване в Севиля срещу Бетис с победа 2:1, дошла след голове на Рафиня в 65-ата мин. И на Левандовски в 80-ата. Каталунците вкараха и другия гол, но в своята врата – Кунде намали в 85-ата мин.

Домакините, начело с треньора Мануел Пелегрини, изригнаха и то справедливо срещу рефера Де Бургос Бенгоечеа. Резултатът бе 0:0, когато в 65-ата мин. Срещу Гави бе отсъдено нарушение в средата на терена. Фаулът бе изпълнен от Де Йонг и Рафиня откри.

Домакините протестираха срещу 2 погрешни, според тях, отсъждания преди първия гол в мача: неотсъдено нарушение срещу Руибал точно преди фаула против Гави, който пък бе изпълнен от точка „20 метра по-напред“ от мястото на стълкновението, по думите на треньора на Бетис Пелегрини.

От Бетис настояваха фаулът да бъде изпълнен от правилното място, но съдията, вместо да отмени гола и да върне изпълнението на фаула от точното място, зачете попадението на Рафиня, което се оказа ключово за развоя и победата на гостите. 

Каталунците си тръгнаха широко усмихнати от Севиля, без да се трогват от възмущението на домакините, защото дръпнаха на 8 точки пред втория Реал Мадрид, който днес приема на "Бернабеу" 14-тия в класирането Валенсия.