1

К ристиано Роналдо и неговият Ал-Насър станаха най-голямата атракция на лудите по спорта и футбола жители на иранската столица Техеран. 
Утре, вторник, саудитският тим среща за Азиатската Шампионска лига местния легендарен отбор Персеполис, един от най-големите и мощни клубове не само в Иран, но и в цяла Азия.

Първите часове на Кристиано в Иран бяха тотална лудост. Автобусът на Ал Насър беше преследван от стотици жители по всеки път, по който отбиеше. 

Най-малките крещяха радостно имената на мегазвездите на Ал Насър. Кристиано получи най-големи овации. 

И пристигането в хотела беше поразително. Там сигурността се огъна лошо пред огромната напираща тълпа от фенове, които искаха да видят CR7 на една ръка разстояние.

Опасният хаос принуди домакините предвидливо да отменят планираната тренировка на гостите. 

В деня на мача се очаква пълен до дупка стадион "Азади" в Техеран.

Още при кацането на самолета на летището португалецът бе посрещнат подобаващо и получи скъпоценен подарък – изумителен персийски килим с изваян неговия лик, който се оценява на хиляди евро.

Но не всичко е цветя и рози за саудитските гости в Иран, който започна предпазливо размразяване на отношенията с богатия си съсед едва отскоро. 
Затова и гостуването на Ал-Насър е наистина историческо - правителството на Саудитска Арабия и футболната федерация постигнаха вдигане на дългогодишната забрана граждани от С. Арабия да стъпват на иранска земя.

Вето, което беше в сила в страната от седем години. 

Но властта в Иран категорично отказа на Кристиано и съотборниците му неограничен достъп до интернет – какъвто нямат и местните в ислямската държава.

Министърът Езатолах Заргами натърти: „Няма да дадем на Кристиано Роналдо неограничен интернет в Техеран. Трябва да инсталирате национални комуникационни програми в Иран, като „Ita“ и „Ballah“, за да общуват със семейството и приятелите си.“